Kombinace luxfer pro exteriér i interiér

Skleněné tvárnice (luxfery) umožňují velmi variabilní použití jak v interiéru, tak v exteriéru. V těchto prostorech máme mnohdy rozdílné požadavky na průhlednost a průsvitnost, proto použití právě luxfery – skleněné tvárnice s možností různých povrchových úprav a barev – je tím nejlepším řešením. Skleněné tvárnice (luxfery) nabízíme buď ČISTĚ ČIRÉ nebo ČIRÉ SE VZOREM. Luxfery čiré se vzorem mají vnitřní deformaci ve skle, která zaručí průhled bez znatelných detailů toho co se děje za stěnou a to stále při zachování více jak 50% světelnosti konstrukce. V obou provedeních nabízíme rovněž různé BAREVNÉ varianty luxfer. Zmatněním povrchu lze docílit ještě menší průhlednosti. Povrch může být matný pouze z jedné nebo z obou strany povrchu luxfery. Jedná se o ČIRÉ MATNÉ LUXFERY nebo BAREVNÉ MATNÉ LUXFERY.

EXTERIÉR

Mnohdy řešíme dostatečné osvětlení schodišť či chodeb soukromých či veřejných budov. V takovém případě jsou skleněné tvárnice (luxfery) tím nejvhodnějším řešením. Vhodnou kombinací povrchových úprav luxfer lze docílit prosvětlenosti prostoru při zachování soukromí za stěnou. Kombinace povrchových úprav se hodí například na schodištích bytových domů, veřejných prostor kanceláří nebo privátních prostor zdravotnických zařízení, lázní a dalších prostor.

INTERIÉR

Různá provedení skleněných tvárnic (luxfer) se dají i různě kombinovat. Tím vznikají prostory například s neprůhledným pásem v úrovni očí a plnou průhledností při zemi a pod stropem. Dalším příkladem je kompozice šachovnice, která může být také pro mnoho prostor zpestřením jejich vzhledu. Pokud do této kombinace luxfer s povrchovou úpravou vhodně zakomponujete barevné luxfery, ať s čirým nebo matným povrchem, může vám vzniknout ve vašem prostoru velmi zajímavý architektonický prvek. 

Veškerý sortiment námi nabízených luxfer najdete ZDE. Inspiraci z našich realizací můžete čerpat ZDE.

1_EPSN0044q  Levne luxfery exterier